Vinka Matijević

vbubic

Vinka Matijević (1986, Split, Hrvatska) 2010. godine obranila je diplomski rad pod naslovom Kasnoantičke svjetiljke s ranokršćanskim prikazima iz Arheološkog muzeja u Splitu i stekla titulu magistrice arheologije na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Iste godine zaposlena je kao znanstveni novak na projektu prof. dr. sc. Mirjane Sanader Rimski vojni logori u Hrvatskoj (130-0000000-0777) na Katedri za antičku provincijalnu i ranokršćansku arheologiju.

Od 2014. god. suradnik je na projektu prof. dr. sc. Mirjane Sanader „Between the Danube and the Mediterranean. Exploring the role of Roman military in the mobility of people and goods in Croatia during the Roman Era” koji financira Hrvatska zaklada za znanost. Od 2016. godine suradnica je na projektu Hrvatske zaklade za znanost Pojmovnik antičke arheologije – stručna terminologija iz arheologije antičkoga razdoblja – POANTA (Struna-2016-05-05) voditelja doc. dr. sc. Domagoja Tončinića.

Njen glavni istraživački interes usmjeren je na razdoblje kasne antike na istočnom Jadranu. Do sada je sudjelovala na nekoliko međunarodnih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2010. god. sudjeluje u izvođenju nastave na preddiplomskom i diplomskom studiju arheologije te kao član arheološke ekipe svake godine sudjeluje u terenskoj nastavi u sklopu arheološkog iskopavanja legijskog logora Tilurij na Gardunu.

U lipnju 2016. god. doktorirala je s temom Tipologija i topografija kasnoantičkih grobova u arheološkom krajoliku srednje Dalmacije pod mentorstvom dr. sc. Mirjane Sanader, red. prof.

Vinka Matijević – Biography

Vinka Matijević – CV

CROSBI

>