Mirna Cvetko

Mirna

Mirna Cvetko (rođ. Vukov) rođena je 1990. god. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i klasičnu gimnaziju. Diplomirala je 2014. god. na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s radom pod naslovom Tegule s pečatom Pansiana iz Arheološkog muzeja u Splitu. U srpnju 2018. god. doktorirala je s temom Između tradicije i modifikacije. Rimski zavjetni žrtvenici kao pokazatelji razvoja gospodarstva i društva u provincijama pod mentorstvom dr. sc. Mirjane Sanader, red. prof. U siječnju 2020. godine izabrana je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika.

Od 2015. do 2019. god. zaposlena je na radnom mjestu asistenta na projektu Between the Danube and the Mediterranean. Exploring the role of Roman military in the mobility of people and goods in Croatia during the Roman Era (voditeljica: prof. dr. sc. Mirjana Sanader, financiranje: Hrvatska zaklada za znanost, HRZZ-IP-2013-11-6505), a od 2019. god. na radnom mjestu poslijedoktoranda na projektu Understanding Roman Borders: the Case of the Eastern Adriatic (voditelji: prof. dr. sc. Mirjana Sanader i izv. prof. dr. sc. Domagoj Tončinić, financiranje: Hrvatska zaklada za znanost, HRZZ-IP-2018-01-4934).

Godine 2016. i 2017. bila je suradnica na bilateralnom znanstveno-istraživačkom projektu Spomenici VII legije u Dalmaciji i Meziji (voditelji: doc. dr. sc. Domagoj Tončinić i dr. sc. Miomir Korač, financiranje: Ministarstvo, znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Republike Srbije).

2018. god. sudjelovala je u provedbi aktivnosti Jump into the past with Tilurianus Crectus, Dinosaurs or saucers? Dig with archaeologists, ArchaeoLab i Archaeologists on the big screen and beyond Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje su dio projekta popularizacije znanosti Techno-Past Techno-Future: European Researchers’ Night, koordiniranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u okviru European Researcher’s Night (Marie Skłodowska-Curie Actions) 2018-2019.

2018. god. sudjelovala je u provedbi aktivnosti Rimski vojnici u Tiluriju i Arheologija u virtualnom svijetu u okviru projekta Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 365 zašto, 365 zato – društvene i humanističke znanosti u svakodnevnom životu, financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH kroz program Popularizacija znanosti u 2018. godini.

U akademskoj godini 2013/2014 nagrađena je stipendijom Sveučilišta u Zagrebu, kao i Posebnom Rektorovom nagradom. Godine 2015. nagrađena je stipendijom Bavarske vlade za sudjelovanje na 23. limes kongresu u Ingolstadtu u Njemačkoj, a 2018. god. stipendijom organizatora za sudjelovanje na 24. limes kongresu u Viminaciju u Srbiji. Godine 2017. nagrađena je stipendijom Sveučilišta u Zagrebu za jednomjesečni istraživački boravak na Sveučilištu u Beču. Do sada je s predavanjima i posterima sudjelovala na više znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu (Njemačka, Austrija, Belgija, Mađarska, Srbija).

Radovi (potpuna bibliografija)

CROSBI

Mirna Vukov – CV

>