Predstavljanje knjige „Segestika i Siscija – od ruba imperija do provincijskog središta“

Arheološki muzej u Zagrebu Vas poziva na predstavljanje knjige „Segestika i Siscija – od ruba imperija do provincijskog središta“ koje će se održati u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine u 12 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Urednik knjige je Ivan Drnić.

O knjizi „Segestika i Siscija – od ruba imperija do provincijskog središta“ govorit će doc. dr. sc. Andrej Gaspari Odjel za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, dr. Jana Horvat, Znanstveno istraživački centar Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i Institut za arheologiju, Slovenija, dr. sc. Ivana Ožanić Roguljić, Institut za arheologiju, Hrvatska i dr. Marjeta Šešel Kos, Znanstveno istraživački centar Slovenske akademije znanosti i umjetnosti.

Predstavljanjem novih rezultata arheoloških istraživanja na području grada Siska, objavom dosad nepublicirane građe iz fundusa Arheološkog muzeja u Zagrebu i Gradskog muzeja Sisak i predstavljanjem nekih novih pogleda i interpretacija antičkih pisanih izvora koji se bave poviješću Segestike i Siscije knjiga daje sveobuhvatnu interpretaciju procesa koji su obilježili sisački prostor na prijelazu stare u novu eru.