Predavanje TROIAN HORSE OR TROIAN SHIP? – WHY HOMER NEVER TALKED ABOUT A HORSE?

Arheološki muzej u Zagrebu poziva Vas na predavanje TROIAN HORSE OR TROIAN SHIP? – WHY HOMER NEVER TALKED ABOUT A HORSE?, koje će se održati 24. svibnja u 19 h u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja. Ulaz je slobodan.

O predavaču

Francesco Tiboni diplomirao je prapovjesnu arheologiju na Državnom sveučilištu u Milanu. Nakon studija na Leicester School of Archaeology (University of Leicester) doktorirao je na francuskoj instituciji Centre Camille Jullian (Université Aix-Marseille – CNRS). Kao predsjednik Talijanske udruge podvodnih arheologa vodio je sustavno istraživanje i vađenje trgovačkog broda u Marusi, broda San Nicolicchio iz 17. stoljeća i šivanog rimskog broda na nalazištu Cavanella d’Adige.

Svoje istraživačke interese usmjerio je na proučavanje ikonografije brodova i arheologiju mediteranske plovidbe u doba prapovijesti i antike, s posebnim naglaskom na željezno doba. U posljednje vrijeme zaokupljen je interpretacijom slavnog trojanskog konja koji je možda, zbog pogrešne interpretacije dostupnih izvora, zauzeo mjesto originalnog trojanskog broda.