Featured post

10. međunarodna konferencija Methodology and Archaeometry

Program 10. međunarodne konferencije Methodology and Archaeometry dostupan je na službenoj web adresi skupa https://metarh.ffzg.unizg.hr/conference/10th-scientific-conference-methodology-and-archaeometry/
Konferencija će se održati 1. i 2. 12. 2022. u konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta, s početkom u 10 sati.
Ovogodišnja konferencija održat će se u hibridnom formatu. Ako niste u mogućnosti prisustvovati predavanjima u živo, moći ćete to učiniti putem online sustava (hopin.com).
Kako biste se registrirali za skup, potrebno je posjetiti adresu:

https://hopin.com/events/metarh-2022

Na toj stranici trebate kliknuti na gumb “Register” i potom na sljedećoj stranici unijeti svoje ime, prezime, e-mail adresu i lozinku kojom želite pristupati online sustavu na kojem se skup održava. Potom trebate kliknuti na gumb “Register”. Sustav će vas registrirati za sudjelovanje na skupu.
Ako želite pratiti skup putem online sustava Hopin, važno je da se registrirate što prije, a najkasnije dan prije početka konferencije.

Fragmenti – poziv autorima

Uredništvo časopisa Fragmenti uvodi novu rubriku s vicevima i anegdotama s terena. Pozivaju se svi zainteresirani studenti i studentice na slanje svojih smiješnih iskustava, anegdota, priča i viceva s terena. Molimo autore da do 16. prosinca 2022. pošalju svoje radove na arheo.fragmenti@gmail.com.

Veselimo se odazivu!

Uredništvo.

Odgoda nastave

Zbog terenskih obaveza odgađa se nastava iz kolegija Načela arheoloških istraživanja (14.11.) i Dokumentiranje arheoloških nalazišta (16.11.)

JAVNA OBRANA TEME DOKTORSKOG RADA MARGARETE MIKIĆ

Javna obrana teme doktorskog rada Margarete Mikić pod naslovom Rekonstrukcija uma rekonstrukcijom oblika: trodimenzionalni pristup analizi metakomunikacijskih funkcija neolitičkih figura, na poslijediplomskome doktorskome studiju Arheologije održat će se u srijedu, 9. studenoga 2022. u 13h u C-302, mentorice: izv. prof. dr. sc. Rajna Šošić Klindžić i izv. prof. dr. sc. Ivana Hromatko

Stručno povjerenstvo:

1. izv. prof. dr. sc. Ina Miloglav

2. izv. prof. dr. sc. Ivana Hromatko

3. izv. prof. dr. Rajna Šošić Klindžić

4. prof. dr. sc. Meri Tadinac

5. izv. prof. dr. sc. Jasna Vuković (Univerzitet u Beogradu, Filozofski fakultet)

JAVNA OBRANA DIPLOMSKOG RADA – ZRINKA STUNKOVIĆ

Obrana diplomskog rada Zrinke Stunković (Srednjovjekovni smjer diplomskog studija arheologije) pod naslovom “Ranosrednjovjekovni mačevi u Skandinaviji s osvrtom na karolinške mačeve u Hrvatskoj” održat će se u petak, 28. 10. 2022. u 11 sati u Zbirci Odsjeka za arheologiju (A-018).

Povjerenstvo: Prof. dr. Krešimir Filipec, predsjednik

               Prof. dr. Mirja Jarak, mentor i član povjerenstva

               Doc. dr. Goran Bilogrivić, komentor i član povjerenstva

Odgoda nastave

Odgađa se nastava iz kolegija Arheologija i povijest srednjeg vijeka, idući utorak, 18. listopada zbog službene spriječenosti predmetne nastavnice.

Obavijest

Zbog bolesti nastavnice odgađa se današnje predavanje iz kolegija Arheologija i povijest srednjeg vijeka.