Featured post

Prijave tema diplomskih radova u akademskoj godini 2022./2023.

Mole se studenti Diplomskog studija arheologije (III. semestar) da najkasnije do 17. veljače 2023. prijave teme diplomskih radova. Obrazac molbe i više informacija dostupno je u desnom izborniku > STUDIJ > Diplomski rad.

Popunjeni i potpisani obrazac molbe, s vlastitim potpisom i potpisom mentora, možete predati u tajništvo Odsjeka za arheologiju, soba br. 19 ili ostaviti na stoliću pored vrata tajništva na mjestu  predviđenom za dostavu i preuzimanje dokumentacije (umetnuti u omotnicu “PRIJAVE TEMA DIPLOMSKIH RADOVA”.

Molbe će se odobravati na sjednici Vijeća Odsjeka za arheologiju.

Featured post

VAŽNA OBAVIJEST STUDENTIMA

Odluke Fakultetskog vijeća od srpnja 2022. o tzv. COVID semestru (KLASA: 602-04/21-01/16, URBROJ: 3804-850-22-4 te KLASA: 602-04/22-01/120, URBROJ: 3804-850-22-1) koja obuhvaća studente kojima je status studenta produžen do 28. veljače 2022. prestaje vrijediti s tim datumom 28. veljače 2022. i više se neće produljiti.

JAVNA OBRANA TEME DOKTORSKOG RADA JERE DRPIĆA

Javna obrana teme doktorskog rada Jere Drpića pod naslovom Rimske ceste u promjenjivom krajoliku međurječja Save, Drave i Dunava od 1.-5. st., na poslijediplomskome doktorskome studiju Arheologije održat će se u srijedu, 22. veljače 2023. u 11:00h u Zbirci Odsjeka za arheologiju (A-018), mentorica dr. sc. Ivana Ožanić Roguljić, znanstvena suradnica (Institut za arheologiju, Zagreb)

POZIV ZA PRIJAVU RADOVA Simpozij „Oči Širom Otvorene: Promišljanje Seksualnosti, Ljubavi i Roda“

Poštovani/e,

s neizmjernom radošću Vas želimo obavijestiti u ime Kluba studenata sociologije „Diskrepancija“ (KSSD) Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije (KSEKA) da će se od 17. do 19. svibnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održati međunarodni i multidisciplinarni studentski simpozij  „Oči Širom Otvorene: Promišljanje seksualnosti, ljubavi i roda“.

Zainteresirani sudionici izlaganja svojih radova mogu prijaviti slanjem ispunjene prijavnice na e-mail adresu: eyeswideopen.zagreb@gmail.com

Rok za prijavu je 5. ožujak 2023.

Izlagačima je smještaj u Zagrebu osiguran. Za više informacija o temi simpozija pročitajte priloženi dokument. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac za prijavu. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja.

Unaprijed se veselimo vašim prijavama i sudjelovanju na simpoziju.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski odbor studentskog simpozija „Oči Širom Otvorene: Promišljanje Seksualnosti, Ljubavi i Roda“

Sistematski pregled za brucoše – 2. grupa

Ambulanta za školsku i sveučilišnu medicinu poziva drugu grupu studenata prve godine Filozofskog fakulteta na sistematski pregled.

Svi studenti prve godine Filozofskog fakulteta obvezni su napraviti sistematski pregled koji je uvjet za upis u drugu godinu studija. Mogućnosti za nadoknade teško će se ostvariti zbog  velikog broja studenata, zato molimo studente da poštuju određene termine. Studente koji nisu u mogućnosti doći na pregled u svom terminu molimo da se jave u ambulantu radi dogovora (01/6551-554, parni datumi – poslijepodne, neparni – ujutro).

Sistematski pregledi obavljat će se u školskoj ambulanti Doma zdravlja Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22 (lokacija na karti) prema rasporedu link.

Molimo studente da na pregled ponesu zdravstvenu i cijepnu iskaznicu te povijest bolesti (ako su bolovali).

Raspored za 3. grupu studenata bit će objavljen u veljači.

Obavijest preuzeta s naslovnice FFZG.

Studentski znanstveni skup “Tijelo i emocije”

Uz potporu Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uredništvo 18. broja časopisa Pro tempore i ove je godine odlučilo održati studentski skup na kojem mogu izlagati studenti i svi drugi zainteresirani. Odabir ovogodišnje teme Tijelo i emocije nudi mogućnost sudjelovanja izlagačima iz različitih struka, čime se studente potiče na suradnju i međusobnu razmjenu ideja te otvara prostor za učenje i znanstveno sazrijevanje. Skup će se održati 20. travnja 2023. godine s početkom u 10 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, stupanj obrazovanja te kratak sažetak u kojem je potrebno ukratko objasniti temu o kojoj se namjerava izlagati (ne više od 500 riječi). Moguće je izlagati na hrvatskom i njemu srodnim jezicima (srpskom, bosanskom, crnogorskom) te na engleskom jeziku. Izlaganje može trajati najviše 20 minuta.

Prijavu je potrebno podnijeti do 31. ožujka 2023. godine na mail casopis.protempore@gmail.com. Sudionike skupa nastoji se potaknuti i da svoje referate objave u 18. broju časopisa Pro tempore.

Detaljnije: https://protempore.ffzg.unizg.hr/studentski-znanstveni-skup/

Nastava kod prof. dr. sc. Mirje Jarak – ažurirana obavijest!

Nastavu iz kolegija “Predromanička i ranoromanička arhitektura” i “Starohrvatska groblja od 7. do 11. stoljeća” će do kraja semestra izvoditi prof. dr. sc. Krešimir Filipec zbog bolovanja prof. dr. sc. Mirje Jarak.

“Seminar iz srednjovjekovne arhitekture” i “Seminar iz arheologije srednjovjekovnih grobalja” održat će se prema rasporedu.

Stipendije Vlade Slovačke Republike u 2023./2024.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Slovačke Republike u Zagrebu, pozivaju na podnošenje prijava za stipendije Vlade Slovačke Republike u akademskoj godini 2023./2024.

Stipendije se dodjeljuju u sklopu Bilateralnog programa akademske mobilnosti, a u ovim pozivom su hrvatskim državljanima ponuđene sljedeće stipendije:

  1. Stipendije za studij:
    a) stipendije za semestralni/djelomičan preddiplomski i diplomski studij
    b) stipendije za djelomičan poslijediplomski doktorski studij
  2. Stipendija za mobilnost profesora.
    Rok za prijavu: 17. ožujka 2023.

Stipendije se moraju iskoristiti u akademskoj godini 2023./2024., odnosno u razdoblju od 15. rujna 2023. do 30. kolovoza 2024.

Obavijest preuzeta s naslovnice FFZG.

JAVNA OBRANA DIPLOMSKOG RADA – ANDRO NEKIĆ

JAVNA OBRANA DIPLOMSKOG RADA
NA DIPLOMSKOM STUDIJU ARHEOLOGIJE
– SMJER PRAPOVIJESNA ARHEOLOGIJA

Diplomant                                              ANDRO NEKIĆ

Akademska godina upisa                    2019./20.

Datum obrane diplomskog rada         22. 12. 2022. u 10:00 sati u C-024      odgođeno za 10. siječnja 2022. u 10 sati

Tema diplomskog rada:                       Tipologija mačeva srednjeg i kasnog brončanog doba u kontinentalnoj Hrvatskoj

Povjerenstvo za obranu diplomskog rada:
1. prof. dr. sc. Hrvoje Potrebica, predsjednik povjerenstva
2. Franka Ovčarić, asistentica, članica povjerenstva
3. doc. dr. sc. Janja Mavrović Mokos, mentorica i članica povjerenstva