Featured post

10. međunarodna konferencija Methodology and Archaeometry

Program 10. međunarodne konferencije Methodology and Archaeometry dostupan je na službenoj web adresi skupa https://metarh.ffzg.unizg.hr/conference/10th-scientific-conference-methodology-and-archaeometry/
Konferencija će se održati 1. i 2. 12. 2022. u konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta, s početkom u 10 sati.
Ovogodišnja konferencija održat će se u hibridnom formatu. Ako niste u mogućnosti prisustvovati predavanjima u živo, moći ćete to učiniti putem online sustava (hopin.com).
Kako biste se registrirali za skup, potrebno je posjetiti adresu:

https://hopin.com/events/metarh-2022

Na toj stranici trebate kliknuti na gumb “Register” i potom na sljedećoj stranici unijeti svoje ime, prezime, e-mail adresu i lozinku kojom želite pristupati online sustavu na kojem se skup održava. Potom trebate kliknuti na gumb “Register”. Sustav će vas registrirati za sudjelovanje na skupu.
Ako želite pratiti skup putem online sustava Hopin, važno je da se registrirate što prije, a najkasnije dan prije početka konferencije.

VUČEDOL/KULTURA: ishodište i nasljeđe

Poštovani i dragi kolege, 

pozivamo vas na 1. međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju o vučedolskoj kulturi koja će se održati 8. i 9. prosinca 2022. u Muzeju vučedolske kulture i Gradskom muzeju Vukovar. 

Namjera je, uz to što nikad takav događaj nije bio organiziran, pozvati sve koji su istraživali i pisali o Vučedolu i kulturi, te zaključiti jedno poglavlje od 40. godina istraživanja. Također, poveznica između Filozofskog fakulteta i Vučedola je jaka i trajna, te nema gotovo ni jednog studenta arheologije koji nije u jednom trenu bio na Vučedolu i tako zadnjih 40 godina. Kongres organiziramo i u čast prof. Durmana, te svih naših profesora i kolega koji su istraživali na Vučedolu. 

Pozivamo sve kolege, profesore, studente i sve zainteresirane da prisustvuju konferenciji u Vukovaru. Sve dodatne informacije o lokacijama održavanja, predavačima, programu i ostalome dostupne su na društvenim mrežama (Vučedol conference) i na našoj novoj web stranici www.vucedol-conference.com

Vidimo se na Vučedolu!

U ime znan. i organizacijskog odbora konferencije,

Danijela Roksandić Vukadin

Fragmenti – poziv autorima

Uredništvo časopisa Fragmenti uvodi novu rubriku s vicevima i anegdotama s terena. Pozivaju se svi zainteresirani studenti i studentice na slanje svojih smiješnih iskustava, anegdota, priča i viceva s terena. Molimo autore da do 16. prosinca 2022. pošalju svoje radove na arheo.fragmenti@gmail.com.

Veselimo se odazivu!

Uredništvo.

Odgoda nastave

Zbog terenskih obaveza odgađa se nastava iz kolegija Načela arheoloških istraživanja (14.11.) i Dokumentiranje arheoloških nalazišta (16.11.)

JAVNA OBRANA TEME DOKTORSKOG RADA MARGARETE MIKIĆ

Javna obrana teme doktorskog rada Margarete Mikić pod naslovom Rekonstrukcija uma rekonstrukcijom oblika: trodimenzionalni pristup analizi metakomunikacijskih funkcija neolitičkih figura, na poslijediplomskome doktorskome studiju Arheologije održat će se u srijedu, 9. studenoga 2022. u 13h u C-302, mentorice: izv. prof. dr. sc. Rajna Šošić Klindžić i izv. prof. dr. sc. Ivana Hromatko

Stručno povjerenstvo:

1. izv. prof. dr. sc. Ina Miloglav

2. izv. prof. dr. sc. Ivana Hromatko

3. izv. prof. dr. Rajna Šošić Klindžić

4. prof. dr. sc. Meri Tadinac

5. izv. prof. dr. sc. Jasna Vuković (Univerzitet u Beogradu, Filozofski fakultet)

JAVNA OBRANA DIPLOMSKOG RADA – ZRINKA STUNKOVIĆ

Obrana diplomskog rada Zrinke Stunković (Srednjovjekovni smjer diplomskog studija arheologije) pod naslovom “Ranosrednjovjekovni mačevi u Skandinaviji s osvrtom na karolinške mačeve u Hrvatskoj” održat će se u petak, 28. 10. 2022. u 11 sati u Zbirci Odsjeka za arheologiju (A-018).

Povjerenstvo: Prof. dr. Krešimir Filipec, predsjednik

               Prof. dr. Mirja Jarak, mentor i član povjerenstva

               Doc. dr. Goran Bilogrivić, komentor i član povjerenstva