Featured post

Prijave tema diplomskih radova u ak. god. 2018./2019.

Mole se studenti Diplomskog studija arheologije (III. semestar) da najkasnije u zadnjem tjednu nastave zimskog semestra (21. – 24. siječnja) prijave teme diplomskih radova voditeljima smjerova diplomskih studija (ili u tajništvo).
Obrazac molbe i više informacija dostupno je u desnom izborniku > STUDIJ > Diplomski rad.
Molbe će se odobravati na sjednici Vijeća Odsjeka za arheologiju u veljači.

Obavijest o promociji knjige dr. sc. Danijele Roksandić

Gradski muzej Vinkovci i Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju vas na promociju knjige dr. sc. Danijele Roksandić pod nazivom “Vinkovci u kasnorimskom razdoblju – Keramika kao pokazatelj života u kasnorimskim Cibalama” koja će se održati u sklopu Noći muzeja u petak, 1. 2. 2019. s početkom u 19.30 sati u potkrovlju Gradskog muzeja Vinkovci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBAVIJEST O PREDAVANJU

Pozivamo sve zainteresirane studente na predavanje o Arheološkoj geofizici, koje će u utorak 22. 01. 2018. u 17 sati u Fondu 1 održati dr.sc. Branko Mušič s Odsjeka za arheologiju FIlozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Predavanje je obavezno za studente koji slušaju kolegije Načela arheoloških istraživanja i Dokumentiranje arheoloških nalazišta.

Obavijest za studente kolegija Arheologija i povijest srednjeg vijeka

U utorak 22.1., s početkom u 16 h, za studente kolegija Arheologija i povijest srednjeg vijeka bit će održano stručno vodstvo kroz izložbu Tajni život baštine, Muzej za umjetnost i obrt (stručno vodstvo kroz izložbu: dr. sc. Ana Azinović Bebek).

Nadoknade nastave iz kolegija Arheologija i povijest srednjeg vijeka bit će održane u četvrtak 24.1. u 17 h (F2) i utorak 29.1. u 12:30 h u (F2).

Obavijest studentima kolegij „Tehnološki razvoj i ekologija u arheologiji“

Predavanje slovenske arheologinje, profesorice Irene Lazar, s temom o rimskom staklu i metodama kemijskih analiza „Science and Archaeology of Glass – Technology of Glass Making and Glass Forming“ održat će se u utorak, 22. siječnja 2019. godine s početkom u 9.30 u konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta (drugi kat). Profesorica Lazar je dekanica Fakulteta za humanistične študije u Kopru (Univerza na Primorskem) i članicae Slovenske nacionalne komisije UNESCO-a.  Dolazak je obvezan za studente koji slušaju kolegij.

Izv. prof. Zdravka Hincak

Obrana teme doktorskoga rada Hane Ivezić

Obrana teme Hane Ivezić na poslijediplomskome doktorskome studiju Arheologije pod naslovom Društveni i povijesni razvoj Siscije kroz prizmu kamenih spomenika održat će se u srijedu, 23. siječnja 2019. u 14h u Zbirci Odsjeka za arheologiju A-018. Mentor: dr. sc. Ivan Radman-Livaja, viši zn. suradnik (AMZ)

Povjerenstvo:
Prof. dr. sc. Mirjana Sanader
Doc. dr. sc. Domagoj Tončinić
Dr. sc. Ivan Radman-Livaja, viši znanstveni suradnik (AMZ)
Doc. dr. sc. Dino Demicheli
Dr. sc. Branka Migotti, znanstvena savjetnica (HAZU)

Obavijest studentima Kolegij „Tehnološki razvoj i ekologija u arheologiji“

Posjet laboratorijima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ Ravnateljstva MUP-a RH, uz demonstraciju analitičkih metoda istraživanja na arheološkom materijalu (keramika, tekstil, metal, drvo) i predavanje načelnice Andreje Ledić s temom o određivanju starosti tinte održat će se u petak, 18. siječnja 2019. godine s početkom u 8.30h. Okupit ćemo se kod ulaza u zgradu (Ilica 335, Kustošija, druga autobusna stanica od Črnomerca) u 8.15h. Predviđeno trajanje posjeta je do 12h. Ponesite osobne dokumente. Dolazak je obvezan.

Izv.prof. Zdravka Hincak

Obavijest studentima Kolegij „Zooarheologija“

Posjet Zavodu za lovstvo i divlje životinje Veterinarskog fakulteta te predavanje prof. dr. sc. Zdravka Janickog s temom „Trofejistika“  održat će se sutra (četvrtak, 17. siječnja 2019. godine) s početkom u 8.15h. Okupit ćemo se u glavnoj auli Veterinarskog fakulteta u 8h (ulaz Heinzelova 55). Dolazak je obvezan.

Izv.prof. Zdravka Hincak

Otvorenje izložbe Arheološka istraživanja u Tiluriju 1996.- 2018. god. – 15. siječnja 2019., 12.00 h, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Katedra za antičku provincijalnu i ranokršćansku arheologiju ima čast pozvati Vas na otvorenje izložbe Arheološka istraživanja u Tiluriju 1996.- 2018. god. u utorak, 15. siječnja 2019. u 12.00 sati u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4.

Izložba će biti otvorena do 29. siječnja 2019. godine.

Veselimo se Vašem dolasku!