Edukacija za turističke vodiče na arheološkim lokalitetima

Pozivamo sve zainteresirane kolege mlađe od 25 godina da se priključe edukaciji koju provodi Libertas međunarodno sveučilište za specijalizirane turističke vodiče na arheološkim nalazištima u Hrvatskoj.

Edukacija se provodi u sklopu projekta ArhKonTur* te je namijenjena osobama mlađim od 25 godina (koje trenutno ne studiraju ili su nezaposlene) i starijima od 54 godine (koje nisu u mirovini).

Nastava će započeti krajem veljače te će trajati do kraja svibnja 2020. godine.

Edukacija obuhvaća ukupno 270 sati nastave, dijelom teorijske (30%), a većim dijelom praktične (70%). Praktična nastava održavat će se i na terenu kada će polaznici posjetiti arheološke lokalitete u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Istarskoj županiji.

Edukacija je za polaznike u potpunosti besplatna te su pokriveni troškovi javnog prijevoza za vrijeme trajanja edukacije kao i troškovi putovanja, smještaja i prehrane tijekom održavanja terenske nastave.

Polaznici će također imati priliku posjetiti međunarodni sajam turizma u Berlinu (4. – 8. ožujka 2020.) gdje će moći saznati više o mogućnostima kulturnog i arheološkog turizma. Sve troškove povezane s ovim putovanjem također pokriva Libertas.

Molimo zainteresirane da se prijave putem obrasca na našoj web stranici ili izravno na e-mail adresu arhkontur@libertas.hr na koju također mogu uputiti sva pitanja u vezi s projektom i programom edukacije.

* ArhKonTur – Arheološki konceptualno turističko vođenje za mlade i seniore projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda te je usmjeren na poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt zajednički provode Libertas međunarodno sveučilište kao nositelj te Udruga nezavisnih putničkih agenata Hrvatske (UNPAH) i Adriatic Travel & Trade kao partneri. Programom edukacije pridonosi se razvoju specijaliziranih usluga kulturnog turizma i kvalitetnijeg predstavljanja arheoloških lokaliteta na području RH.