Studentski klub arheologa Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

mapa sadržaja •• english siteprojekti

Projekt arheološkog rekognosciranja Ivanščice i Ravne gore - 2010.

Studentski klub arheologa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu podržao je projekt studenata arheologije "Rekognosciranje Ivanščice i Ravne Gore". Projekt će započeti u ožujku 2010. a za više detalja pratite dolje navedeni link!

VIŠE >>


Studentska arheološka konferencija - StArKo2009

Studentski klub arheologa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u veljači 2009. godine u Gradu mladih, Granešina bb, organizira međunarodnu studentsku arheološku konferenciju pod temom "Ratnik za života i smrti".

Cilj konferencije je povezati studente arheologije zemalja regije i ojačati suradnju studenata arheologije na regionalnoj razini.

VIŠE >>


Totalno ouT - Odjevni predmeti arheoloških razdoblja

Kao rezultat jednogodišnjeg rada članova Studentskog kluba arheologa, premijerno je 27. travnja 2004. godine u Klubu SC, Studentskog centra u Zagrebu održana revija odjevnih predmeta arheoloških razdoblja pod nazivom «Totalno ouT». Tom je prilikom predstavljeno dvanaest odjevnih predmeta: odjevni predmet neandertalca, dvije nošnje iz vremena neolitika, nošnja vučedolske kulture, japodska i keltska nošnja, nošnje Grka i Rimljana, nošnja iz vremena ranog kršćanstva, slavenska i starohrvatska nošnja.

VIŠE >>


Arheološka biblioteka

Projekt «Arheološka biblioteka» koji za cilj ima prevođenje i izdavanje arheološke literature osmišljen je u akademskoj godini 2003/2004. Cilj ovog projekta je aktualne rasprave svjetske arheologije studentima arheologije, ali i srodnih znanosti, kao što su antropologija, etnologija i lingvistika, učiniti dostupnima na hrvatskom jeziku. Realizacija projekta odvija se u suradnji s profesorima s Odsjeka za arheologiju te sa studentima s Odsjeka za anglistiku i Odsjeka za germanistiku. Studenti arheologije dobit će priliku da u provedbi projekta sudjeluju kao savjetnici za stručnu terminologiju dok će završnu kontrolu i recenziju prijevoda raditi profesori.

VIŠE >>


Arheologija ponedjeljkom

Bilten "Arheologija ponedjeljkom" nastao je kao rezultat entuzijazma nekoliko studenata arheologije koji su željeli svojim kolegama i profesorima na jednom mjestu prikazati tjedne aktivnosti, studentske obavijesti, službene obavijesti i razne druge informacije vezane uz nastavne i izvannastavne aktivnosti na Odsjeku za arheologiju.

VIŠE >>


Kino Orion

Cilj projekta "Kino Orion" je neformalno druženje studenata i profesora arheologije preko uvijek zanimljivog medija: filma.

VIŠE >>


Međunarodna studentska konferencija ::Arheologija i multidisciplinarnost::

Studentski klub arheologa (S.K.A.) Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirao je studentsku konferenciju "Arheologija i multidisciplinarnost" koja se održala od 15 do 18. lipnja 2006. u Starom gradu Dubovcu kraj Karlovca.

Cilj ovog međunarodnog susreta studenata arheologije je razviti svijest o važnosti multidiscplinarnog i interdisciplinarnog pristupa znanosti te potaknuti taj smjer razvoja u arheologiji.

VIŠE >>

Breaking the Surface - BtS 2007

"Breaking the Surface" naziv je projekta održanog od 14. do 24. svibnja 2007. godine na otoku Murteru u mjestu Murter. U ostvarivanju projekta su, uz Studentski klub arheologa (SKA), sudjelovali CEPOST – Centar za podvodne sustave i tehnologije, neprofitna znanstveno-stručna udruga; BEST – Board of European Students of Technology, LG Zagreb; BIUS – Udruga studenata biologije PMF, Sveučilišta u Zagrebu.

„Breaking the Surface“ je projekt zamišljen kao interdisciplinarna škola održivog razvoja, iskorištavanja i zaštite podmorja Republike Hrvatske. Ciljevi projekta su povezivanje mladih istraživača, budućih znanstvenika i studenata u njihovom razvojnom početku kao i horizontalna komunikacija između različitih znanstvenih disciplina koje povezuje upotreba visoke tehnologije u podvodnom okruženju. Nadalje,  „BTS“ promovira timski rad budućih stručnjaka raznih znanstvenih disciplina a jedan od glavnih ciljeva jest etabliranje projekta „BTS“ uz pomoć i preko kojeg će se promovirati održivi razvoj, istraživački rad i prihvaćanje novih metoda, strategija i „nature-friendly“ tehnologija u održavanju i istraživanju Jadranskog mora.

VIŠE >>

[vrh stranice]
XHTML | CSS | CC | web održava: Pavle | pristupačnost | © 2005-2009 S.K.A. | Opera