Featured post

Poziv na međunarodnu geoarheološku konferenciju

Pozivamo Vas da prisustvujete međunarodnoj znanstvenoj konferenciji pod nazivom 5th Geoarchaeological Conference: Late Antiquity and Migration Period in the light of geoarchaeological records from the eastern Mediterranean, eastern Adriatic and adjacent regions koja će se održati 23. i 24. listopada 2018. godine u konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta, I. Lučića 3, Zagreb u organizaciji Institute of Archaeology, Cardinal Stefan Wyszyński University in Warsaw, Faculty of Geology, Warsaw University, Instituta za arheologiju u Zagrebu i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta. Nakon konferencije 24. listopada popodne održat će se 2. sastanak Međunarodne fokusne skupine o kvartarnoj stratigrafiji sjeveroistočne Afrike (NAQS) koja djeluje u okviru INQUA komisije za stratigrafiju i kronologiju (INQUA-SACCOM), a koji je otvoren za javnost.

Veselimo se Vašem dolasku!

Program: Final programme_5th Geoarchaeological conference_Zagreb_2018

Obavijest o odgodi nastave

Danas se neće održati nastava iz kolegija Seminar iz srednjovjekovne arhitekture u 14 h u F1 zbog spriječenosti predmetne nastavnice.

 

 

Izbori za studentske predstavnike

Izbori za studentske predstavnike u Vijeću odsjeka i Vijeću studenata za studente 2. godine diplomskog studija arheologije provodit će se preko Omege. Studenti koji se žele kandidirati za predstavnika ili zamjenika predstavnika mogu to učiniti tako da se jave na adresu tea.radovic@gmail.com do utorka 23. listopada. Nakon toga bit će otvoren “kolegij” na Omegi na kojem će studenti 2. godine diplomskog studija moći glasati i izabrati svog predstavnika.

Javna obrana diplomskog rada – Luka Štefan

JAVNA OBRANA DIPLOMSKOG RADA
NA DIPLOMSKOM STUDIJU ARHEOLOGIJE
– SMJER SREDNJOVJEKOVNA ARHEOLOGIJA

Diplomant                                               LUKA ŠTEFAN
Matični broj:                                           399825
Akademska godina upisa                      2016./17.
Datum obrane diplomskog rada          23. 10. 2018. u 13:15 sati u F2

Tema diplomskog rada: MONETA REGIS PRO SCLAVONIA  iz ostave Mekiš – Zgruti

Povjerenstvo za obranu diplomskog rada:

doc. dr. sc. Ana Pavlović, predsjednica povjerenstva
prof. dr. sc. Krešimir Filipec, član povjerenstva
doc. dr. sc. Ana Azinović-Bebek, članica povjerenstva

Javna obrana doktorskog rada Boruta Križa

Javna obrana doktorskoga rada Boruta Križa će se održati u utorak, 23. listopada 2018. s početkom u 11.00 sati u prostoriji A-018 – Zbirka Odsjeka za arheologiju.

Naslov doktorskoga rada: Način pokapanja starejšeg železnog doba na grobišču Kapiteljska njiva v Novem mestu (Pogrebni ritual starijega željeznoga doba na nekropoli Kapiteljska njiva u Novom mestu) (mentor: prof. dr. sc. Hrvoje Potrebica)

Povjerenstvo:
prof. dr. sc. Tihomila Težak-Gregl
dr. sc. Marko Dizdar, znanstveni savjetnik (Institut za arheologiju)
prof. dr. sc. Hrvoje Potrebica

Dan Fakulteta

Pozivaju se svi nastavnici, studenti i zaposlenici na svečanu proslavu obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta u petak, 19. listopada 2018. u 12.00 sati u dvorani D VII.

Nastava prestaje u 11.00 sati, kad prestaju raditi i službe Fakulteta osim onih koje su neophodne za njegovo funkcioniranje.

Tajništvo Odsjeka će raditi do 11.00 sati.

Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija za ak. god. 2018./2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se do 6. studenoga 2018. godine (uključujući i 6. studenoga). Elektroničke prijave zatvaraju se u utorak, 6. studenoga 2018. u 12.00 sati.

Tekst natječaja dostupan je na ovoj poveznici.